Eindhoven, 3 november 2015

Terugroepactie Pinell GO

Het Noorse merk Pinell roept alle GO DAB+ radio’s terug die in Nederland verkocht zijn tussen november 2014 en september 2015. De reden hiervoor is een geconstateerde fabricagefout in de, door een derde partij geleverde, batterij. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot oververhitting. In Noorwegen heeft het probleem zich voorgedaan bij 14 van de bijna 50.000 verkochte radio’s. In Nederland hebben zich nog geen problemen voorgedaan. Nederlandse consumenten die een Pinell GO gekocht hebben kunnen hun radio kosteloos opsturen naar Quantis Electronics, importeur van Pinell. Zij ontvangen een nieuwe radio met een andere batterij.

Voor Pinell staat de veiligheid van haar klanten voorop. Vandaar dat het merk uit eigen beweging heeft besloten om de Pinell GO terug te roepen. Pinell vraagt hun klanten om de GO niet meer te gebruiken en deze volgens de voorgeschreven procedure te retourneren.

Procedure NEDERLAND
Nederlandse consumenten die een Pinell GO hebben gekocht kunnen contact opnemen met de helpdesk van Quantis Electronics.

Quantis Electronics helpdesk:
tel. 085 – 5000401
Bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 – 12.00 uur / 13.00 – 16.00 uur
De consument ontvangt een retourverpakking waarmee de Pinell GO kosteloos opgestuurd kan worden.

De procedure voor het terugsturen van uw Pinell GO is als volgt:

  • U ontvangt van ons een retourverpakking voorzien van postzegels en retouradres
  • Vul het retourformulier in dat u in de bijlage van deze mail aantreft
  • Stuur het ingevulde retourformulier en complete Pinell Go (met alle kabels etc.) naar ons op in de verkregen retourverpakking.
  • Nadat uw Pinell GO en het retourformulier bij ons binnen is ontvangt u van ons, binnen enkele werkdagen, een nieuwe Pinell GO voorzien van een andere batterij. Tijdsduur is afhankelijk van de pakketdienst.