dinsdag 17 maart 2015

Radio Oost gaat dit voorjaar van start met digitale radio-uitzendingen (DAB+). De omroep voor Overijssel heeft samen met alle regionale omroepen in Nederland een vergunning verkregen om in het eigen verzorgingsgebied uit te mogen zenden via DAB+.

Om digitaal uit te kunnen zenden, worden de komende tijd in Nederland vijf netwerken gebouwd. Daarna zijn de regionale omroepen, in navolging van landelijke radiostations, niet alleen meer via FM en internet gratis te beluisteren, maar ook via de nieuwe digitale standaard DAB+. Voor Radio Oost is de verwachting dat dit in mei 2015 mogelijk is.

Om Radio Oost via DAB+ te kunnen luisteren is een geschikt DAB+-radiotoestel nodig. Steeds meer nieuwe auto’s worden hier standaard mee uitgerust. Bij de vakhandel, winkelketens en in webshops zijn verschillende merken en modellen te koop. Zowel toestellen voor thuis als onderweg. Luisteren naar digitale radio is verder helemaal gratis. De uitzendingen via FM zullen naar verwachting nog minstens tot 2023 mogelijk blijven.

Bron: RTVoost.nl