16 maart 2015

OOST-SOUBURG – Omroep Zeeland is vanaf vandaag officieel gratis te beluisteren via Digitale Radio, ofwel DAB+. Het signaal wordt uitgezonden vanaf de zendmast in Goes en extra masten in Biervliet, Westdorpe en Roosendaal.

Radiotoestel
Om het digitale radiosignaal te kunnen ontvangen, is wel een geschikt DAB+ radiotoestel nodig. Steeds meer nieuwe auto’s zijn hier standaard mee uitgerust. Ook bij winkelketens en webwinkels zijn verschillende merken en modellen te koop, zowel voor thuis als onderweg.

Meer zenders
Met digitale radio is het mogelijk om op een goede kwaliteit meer zenders te ontvangen. Omdat het in de ether steeds drukker wordt met frequenties voor bijvoorbeeld mobiele telefonie, breedband mobiel internet en radio- en televisiezenders is de overheid enkele jaren geleden begonnen met het digitaliseren van radiozenders. Daarmee wordt ruimte gemaakt voor nieuwe diensten en blijven de uitzendingen goed van kwaliteit. Aan de huidige uitzendingen via FM en internet verandert niets.

Frequentie
Omroep Zeeland Digitale radio is te ontvangen op DAB+ Zuidwest 9D 208.064 MHz Stereo 64Kbps. Er wordt uitgezonden vanaf de zendmasten Goes, Biervliet, Westdorpe en Roosendaal. Bekijk hier meer info over de frequenties

Bron: omroepzeeland.nl